vrijdag 22 mei 2020

Nieuws van de voorzitter

S.V. Argo tot en met vandaag 

Na een lange periode van intensieve voorbereiding werd uiteindelijk S.V. Argo geboren. Veel dank voor iedereen die daar op welke wijze dan ook zijn steen(tje) aan heeft bijgedragen. Ik denk in dit verband aan de bemensing van de diverse commissies, maar ook aan de bestuursleden van de beide verenigingen en aan het interimbestuur. 

Vervolgens zijn met veel plezier en enthousiasme alle geledingen binnen S.V. Argo van start gegaan in het seizoen 2019-2020. Dit resulteerde al snel in de eerste prijs voor een jeugdteam van S.V. Argo binnen, kampioen werd de JO7-1. Hier werd in de najaarsreeks een vervolg aan gegeven door de eerste plaatsen van JO-11 en JO17.  

Voorafgaande aan de competitie was de beker zoals gebruikelijk aan de orde voor een aantal seniorenteams, met overmacht won S.V. Argo 1 zijn poule en ging door in het toernooi. Door een vrijlot in de volgende ronde werd S.V. Argo 1 in de daaropvolgende ronde gekoppeld aan hoofdklasser EHC, en dit betekende het Waterloo in de bekerstrijd. 

De trainingen zijn goed bezocht en worden in een prima sfeer met energie en inzet afgewerkt, kortom klaar om de competities te beginnen. Gezellige avonden in een goed gevulde kantine zijn een herkenbaar beeld, zeker als er een activiteit georganiseerd wordt. Hieruit blijkt dat de activiteiten een bindende factor voor onze vereniging kunnen zijn. 

Mede door de goede resultaten van ons 1e team is er veel publiek bij de thuiswedstrijden, en dat betekent natuurlijk ook weer een drukke kantine. Slagroom op de taart in de prille historie van S.V. Argo is het behalen van de eerste periodetitel. 

En dan wordt het winter met de gebruikelijke winterstop. Gruwelijk slecht weer, niet koud maar wel heel veel regen. De jaarlijkse wandeltocht gaat “gewoon” door, maar wat moeten de wandelaars door de modder ploegen. Chapeau voor degenen die toch de route en alle andere zaken tijdig en goed hebben weten te realiseren. 

Dan is de winterstop voorbij en blijft het weer beestachtig: geen vriesperiode maar alleen regen en regen. Kortom voetballen is bijna niet mogelijk en veel wedstrijden worden als gevolg hiervan afgelast. Na een beperkt aantal wedstrijden, treft niet alleen S.V. Argo, maar heel Nederland/de wereld de pandemie rondom Corona. S.V. Argo anticipeert hier direct op en besluit de richtlijnen van de regering, RIVM en KNVB te volgen. Dit betekent primair geen trainingen meer, meteen gevolgd door het besluit van de KNVB om de competitie te beëindigen. De KNVB verklaart alle competities als niet gespeeld te beschouwen waardoor niemand promoveert en degradeert in het amateur voetbal. 

Onze accommodaties moeten op last van de Sportstichting gesloten worden en ook onze gezellige kantine moet, net zoals de gehele horeca in Nederland, dicht blijven van de overheid. Maar achter de schermen gaat S.V. Argo verder alsof er geen sprake is van een Corona pandemie.

Wij als S.V. Argo zijn meer dan blij met de contractverlenging van onze hoofdtrainer Michel Broeders. Omdat Jannie Maas had aangegeven als trainer niet langer beschikbaar te zijn, moest het bestuur op zoek naar een nieuwe trainer. Ik ben blij dat daar in de persoon van Fred Bulte invulling aan gegeven wordt.

Ook voor de dames komt een nieuwe “oude” bekende voor de groep staan: Peter “Ollie” Coumans. Het bestuur van S.V. Argo moest op zoek naar een nieuwe trainer voor de dames omdat Djim van de Klundert zijn trainingscarrière gaat voortzetten bij de dames van Fortuna ’54. 

Op het moment dat ik dit stuk schrijf is inmiddels bekend dat enkele spelers S.V. Argo gaan verlaten, maar kan ik ook melden dat enkele nieuwe spelers naar S.V. Argo toe komen. 

Inmiddels gaat Nederland langzaam van de lock down af en is de jeugd inmiddels al enkele weken aan het trainen. Voor 19+ gaat dat ook zijn beslag krijgen in de laatste 2 weekenden van mei. 

Laten wij hopen dat wij langzaam weer terug kunnen naar normaal, maar de 1,5 meter maatschappij zal nog wel even duren. 

Harrie Bruisten
Voorzitter S.V. Argo