woensdag 2 juni 2021

KNVB Regiocup voor jeugd + Zomervoetbal voor senioren

Goed nieuws! De coronaregels worden met ingang van 5 juni versoepeld.
Jeugdwedstrijden tussen teams van verschillende verenigingen zijn dan weer toegestaan, en alle senioren mogen weer normaal trainen.

Regiocup jeugd

We gaan op zaterdag 5 juni starten met de KNVB Regiocup voor jeugdvoetballers! We zijn er heel blij mee dat het eindelijk weer mag: het spelen van echte wedstrijden tegen gelijkwaardige teams van andere verenigingen. En dat is natuurlijk waar voetballers het meeste plezier aan beleven! De KNVB Regiocup wordt gespeeld in de volgende speelweekenden: 5/6, 12/13, 19/20 en 26/27 juni.

Onze jeugdcommissie zal via de jeugdleiders de nodige informatie aanreiken aan de jeugdleden en hun ouders/verzorgers.

Helaas gelden de versoepelingen rondom het spelen van wedstrijden alleen voor jeugdteams tot en met de O18. De spelers van onze O19 zijn van harte welkom om bij de senioren mee te trainen!

Trainingen en wedstrijden senioren

Senioren mogen met ingang van 5 juni weer volledig trainen en onderlinge trainingswedstrijdjes spelen bij de eigen vereniging. Dit allemaal in een groepsgrootte van maximaal 50 personen, zonder dat er onderling 1,5 meter afstand gehouden hoeft te worden.

Het 3e veld in Obbicht is in juni én juli beschikbaar om op vrijdagavond (19:30u - 21:00u) en zondagmorgen (10:30u - 12:00u) trainingsoefeningen en partijvormen te spelen. Groepsverdeling, veldverdeling en een zelfstandige invulling is aan de dan deelnemende groep spelers.

We willen deze mogelijkheid tot trainen van harte aanbevelen aan alle senioren. Het is niet alleen fijn dat we weer mogen trainen zonder beperkingen, maar het is juist ook belangrijk om richting het komend seizoen een bepaalde mate van fitheid te bereiken zodat we blessures kunnen voorkomen en daarmee de nadelige gevolgen voor de bezetting van onze teams.

Geen toeschouwers

Het doel van de overheidsmaatregelen is om de wedstrijden en trainingen zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Om die reden zijn toeschouwers niet toegestaan. Dit geldt natuurlijk ook voor ouders.

Kleedkamers en douches zijn beschikbaar

De kleedkamers en douches mogen weer worden gebruikt. Uiteraard nog wel met de basismaatregelen in acht nemend, denk bijvoorbeeld aan de 1,5 meter afstand.

Opening kantines en terrassen

Sportkantines en terrassen mogen open tussen 06.00 en 22.00 uur. Een vaste zitplaats aan een tafel is verplicht. Zitplaatsen aan de bar zijn niet toegestaan. Zelfbediening is niet toegestaan. Zowel in de sportkantine als op het terras zijn maximaal 50 personen toegestaan. Reserveren, registratie en gezondheidscheck zijn verplicht.