dinsdag 14 september 2021

JO10-1 knokt zich naar 3e plaats op het vv Urmondia Jeugdtoernooi!!!

Na een periode van vakantie is het voetbalseizoen eindelijk weer begonnen. Na een klinkende overwinning (7-3) in de competitie op zaterdag, stond zondag het internationale jeugdvoetbal toernooi van vv Urmondia op het programma. 

De dag begon goed  met stralend zonnig voetbalweer. Alle ingrediënten waren aanwezig om er een mooie dag van te maken, en zo geschiedde. Met een goeie pot in de benen van de competitie wedstrijd tegen SNA op Zaterdag werd er met veel vertrouwen afgereisd naar vv Urmondia. 

Om 09:20u werd de eerste wedstrijd tegen FC Geleen Zuid gespeeld. Publiek is weer toegestaan, dus de wedstrijden werden gespeeld in het bijzijn van een grote groep supporters.

De kids oogden wat nerveus, maar eenmaal binnen de lijnen werden de supporters getrakteerd op oogstrelend voetbal. Werklust gecombineerd met prachtig samenspel die eindigden in een doelpuntenfestijn resulteerde in een overwinning voor SV Argo. 

Na een korte pauze werd het team klaargestoomd voor tegenstander Haslou in wedstrijd 2. Van zware benen was geen sprake, want vanaf het fluitsignaal zaten de Argonauten er direct bovenop. Tegenstander Haslou werd het voetbal onmogelijk gemaakt, waardoor de spitsen van Sv Argo zeer effectief het team op voorsprong bracht. Ook de tweede wedstrijd eindigde in een doelpuntreike overwinning voor Sv Argo. 

Echter de hoge intensiteit van de eerste 2 wedstrijden eiste hun tol, want wedstrijd 3 en 4 werden verdiend verloren tegen Ceasar en Kerkrade West. Deze twee sterk spelende ploegen oogden frisser aan de bal en combineerde erop los. Teleurgestelde gezichten waren het resultaat. 

In de laatste wedstrijd tegen De Ster moest alles op alles gezet worden om in de top 3 te eindigen en dus een podiumplek te bemachtigen. Een stevige peptalk was nodig om de kids weer strijdbaar te krijgen. Vanaf het fluitsignaal vochten ze als leeuwen. Prachtige doelpunten waren het gevolg en defensief geen kans weggegeven. Op het eind van de dag waren er blije en trotse gezichten met het behalen van een  3e plek. 

Kortom:  Team JO10-1 heeft een top prestatie geleverd op het Urmondia Jeudtoernooi. Hier gaat SV Argo nog veel plezier aan beleven.