woensdag 28 juni 2023

Verslag SV Argo Jeugkamp 2023 Woutershof in Molenbeersel

Verslag SV Argo Jeugdkamp

Een meer dan geslaagd SV Argo Jeugdkamp zit er inmiddels alweer op, toch willen we nog een keer terugblikken op deze geweldige ervaring met nieuwe herinneringen.

Vrijdag 23 juni SV Argo Jeugdkamp dag 1!

Vrijdag 23 juni was het zover het SV Argo Jeugdkamp ging van start.
Rond de klok van 17.45 stroomde de markt In Grevenbicht vol met ouders leiders en enthousiaste jeugdleden. Om 18.00 uur werd er koers gezet richting Molenbeersel. Om 18.30 uur waren de meeste gearriveerd bij Woutershof. De jeugdleden, leiders en vrijwilligers gingen snel de spullen naar de kamers brengen en uitpakken. Het Jeugdkamp werd geopend met een welkomstwoord, versnapering en bekendmaking van de teams. De eerste activiteit was het verzinnen van een team naam en deze vervolgens met verf aanbrengen op een stuk behang van 2 meter. Na de presentatie van alle teamnamen door de teams, kon de quizavond beginnen. Een quiz met opstart problemen omdat er blijkbaar vele te enthousiast waren en alle middelen deden inzetten om te winnen, al vielen die niet binnen de regels ;)Optreden door de kampleiding was dan ook noodzakelijk. Rond 22.00 uur volgde de uitslag van de UEFA-league quiz. En de bekendmaking van de Argonauten van de dag.

De UEFA-league quiz werd gewonnen door 2 teams:

 • FC AAP gaan met die banaan
 • The Argo Champions.

De prijzen voor de Argonauten van de avond gingen naar:

 • Aeden Boels JO7 hij kreeg een SV Argo bidon voor beste inzet van de avond.
 • Ilan Knarren JO11 hij kreeg een snoepzak voor het meest behulpzame moment na een val van Raf Francot op een steen. Het was grappig dat Ilan deze ging verdrinken in het water. De heren hebben de snoepzak samen gedeeld.

Hierna gingen de teams JO7 tm JO10 richting hun slaapkamers.

De Champions-league quiz die werd gehouden voor de JO11 tot met JO16 werd gewonnen door team FC AAP gaan met die banaan.

Ook de teams JO11 tm JO16 gingen hierna richting slaapkamers. De leiders en vrijwilligers sloten de avond af rond het kampvuur met een drankje en wat nootjes. En zo kwam er een einde aan dag 1.

Zaterdag 24 juni SV Argo Jeugdkamp dag 2!

Zaterdag 24 juni ging vroeg van start, het startschot werd gegeven door onze huishanen! Duidelijk was dat de jeugdleden nog vol energie zaten, want niet veel later dan de haan waren de eerste al actief.

Na het nuttigen van het ontbijt, konden we starten met het dagprogramma. Een dagprogramma dat we gezien de warmte wat aangepast hadden met water activiteiten.

Een zonnige en hete middag maar ook een zeer geslaagde ondanks wat improviseren. De verbruikte energie moest natuurlijk een flinke boost krijgen. Het avondeten deed de maagjes dan ook goed, want maar liefst 27 kilo friet en vele snacks werden genuttigd.

Het avondprogramma bestond uit het smokkelaarsspel en het stiltespel in het bos. Beide spellen werden enthousiast gespeeld door zowel de jeugdleden als de leiders/vrijwilligers. Ook hier moest soms weer wat punten aftrek of andere maatregelen getroffen worden. FC Aap onder leiding van Roger Cox moest zo nu en dan tot de orde geroepen worden en dan niet de jeugdleden maar Roger Cox. Het geen eerder die dag resulteerde in 20x opdrukken voor de teamleider van FC Aap.

De uitroeping van Argonauten van de dag kon door het uitlopen van het programma niet meer gedaan worden, deze werd dan ook verplaatst naar zondag 25 juni tijdens de prijsuitreiking.

Voor de JO13 die op de middelbare school zitten en de JO16 volgde rond 23.30 uur nog het spel verover de vlag. Het spel werd met veel enthousiasme gespeeld door de oudste, een ware lichtshow van zaklampen en vele oerkreten waren te zien en te horen in de bossen nabij ons kamp Woutershof!

En zo werd dag 2 van het Jeugdkamp gezamenlijk afgesloten rondom het kampvuur met een (fris)drankje en hapje!

Zondag 25 juni SV Argo Jeugdkamp dag 3!

De finale dag van het SV Argo Jeugdkamp gaat de boeken als een met tropische temperaturen.
Op het programma vandaag de voorrondes van de penaltybokaal met keeper Wesley Mulleners en Dean Hermans, dierengeluidenspel en finale penaltybokaal gevolgd door de prijsuitreiking en afsluiting van het SV Argo Jeugdkamp 2023!

De dag werd gestart met een ontbijt, na het ontbijt moest iedereen zijn of haar spullen gaan inpakken. Zodat de schoonmaakploeg een start kon maken met het schoon opleveren van de accommodatie.

De voorronde van de penalty bokaal was spannend en leverde de volgende finalisten op:

 • Sem Meuwissen
 • Jara Cörvers
 • Saartje Nieuwenboer
 • Rik de Bruijn
 • Xavi Smeets
 • Liam Melskens
 • Senn Hermans
 • Troy Reinaerdts

De warmte zorgde ervoor dat de laatste energie bij vele snel wegvloeide en dus werden de jeugdleden nog getrakteerd op een lekker ijsje.

De laatste activiteit het dierengeluidenspel leverde nog mooie geluiden op, al kan je je afvragen of deze dieren allemaal echt zo een geluid maken.

Langzaam maar zeker arriveerde de ouders op het Jeugdkamp om de jeugdspelers weer in hun armen te sluiten en gingen we ons opmaken voor de finale van de penalty bokaal en de prijsuitreiking.

De spannende finale werd bijgewoond door vele ouders en leverde na een spannende strijd tussen Senn Hermans en Troy Reinaerdts uiteindelijk een winnaar op! Gefeliciteerd Troy Reinardts! We danken de keepers Wesley Mulleners en Dean Hermans voor hun inzet!

Na de finale volgde nog de prijsuitreiking en dankwoord! Als eerste werden nog de Argonauten van de zaterdag gefeliciteerd.

Sem Meuwissen, Sven Coenen, Sjoerd Salden, Lisa Koster en Sem Huijdts en Dean Nieling!

De Argonauten voor de zondag waren Jara Cörvers, Robin Pennings en de keepers Wesley Mulleners en Dean Hermans!

Prijswinnaar penalty bokaal: Troy Reinaerdts kreeg een eetbon van El Borrico!

Winnend team Jeudkamp 2023: FC Aap gaan met die banaan! Kregen allen een snoepzak als prijs!

De werkgroep (Rob Coenen, Maurice Fliesher, Richard Coenen en Nancy Schaeken) ontvingen uit handen van Marc Coenen nog een mooie attentie voor de gehele organisatie van het meer dan geslaagde SV Argo Jeugkamp 2023 te Woutershof in Molenbeersel!

Evaluatie: De werkgroep gaat het jeugdkamp volgende week evalueren. Als er noemenswaardige punten zijn die jullie met de werkgroep willen delen kunnen jullie een mail sturen naar jeugdevenementen@svargo.nl.

Die punten nemen we mee naar het Jeugdkamp 2024.

Bedankt allemaal en we hopen jullie allemaal weer te mogen begroeten op het
SV Argo Jeugdkamp 2024 te Dilsen-Stokkem (" De Kalei"), van 14 t/m 16 juni 2024.

Voor meer foto's kijk op onze Facebook pagina.