woensdag 19 juni 2024

Terugblik Jeugdkamp SV Argo

Terugblik Jeugdkamp SV Argo


Tijdens het weekend van 14 tot 16 juni namen 80 jeugdspelers van teams JO7 t/m JO15 deel aan het jeugdkamp van SV Argo. Dat vond plaats op jeugdverblijf De Kalei te Dilsen-Stokkem, gelegen aan de rand van nationaal park Hoge Kempen. Een uiteenlopend programma van vrijdagavond tot zondagmiddag zorgde voor plezier bij alle leeftijdsgroepen.
 
Gedurende het weekend waren gemiddeld zo’n 25 vrijwilligers in de weer, in totaal zelfs 45, om alle activiteiten voor te bereiden en in goede banen te leiden. De spelers van JO7 namen vanwege de zeer jonge leeftijd voornamelijk alleen deel op zaterdag. Het keukenteam verzorgde gedurende het weekend op uitstekende wijze het eten en drinken voor alle deelnemers: ontbijt, lunch, avondeten, fruit, vlaai, ijs, tussendoortjes en drinken.
 
Nadat de jeugdspelers op vrijdagavond arriveerden werden teams ingedeeld, teamnamen bedacht en teamvanen geschilderd. Gedurende het kamp was er regelmatig aandacht voor de Argonauten, de Griekse mythologische zeehelden van het schip de Argo, “de snelle”. Het eerste spel was een Voetbaltransferspel. Daarna volgde een bosactiviteit “Naar het Godenrijk en terug”, gevolgd door een kampvuur met marshmallows.
 
Op zaterdagochtend werd een voetbalcircuit afgewerkt. Met onder andere de penaltybokaal waarbij het doel werd verdedigd door onze keeper van de JO17 Dean Hermans. De penaltybokaal werd gewonnen door Sten Hansen van de JO13. Ook het Fifacard schieten viel in de smaak bij de jeugd. Na de lunch volgde het Veespel, waarbij de spelers (de koeien en herten) uit moesten kijken voor rondrennende slagers en ziekmakers. In de namiddag werd een schuimkanon van stal gehaald en volgde een heuse schuimparty. Na een heerlijke barbecue werd een groepsfoto gemaakt van alle aanwezigen en zat het er weer op voor de JO7-spelers. De avond werd voortgezet met de activiteit “Doet-ie-‘t-of-doet-ie-‘t-niet?, met onder andere ingezonden vragen van profvoetballer Perr Schuurs en artiest Big Benny. De avond werd afgerond met het Schepenspel voor teams JO8 en JO9, en vervolgens met het spannende slotstuk van de avond: Tocht door de Jungle voor de teams JO11, JO12, JO13 en JO15. Ook deze avond werd het kampvuur nog eens ontstoken.
 
De zondagochtend startte, na 2 korte nachten, wat later dan gepland. Na een spellencircuit volgden de lunch en prijsuitreiking. Met dank aan de inzet van de Argo-jeugd en alle vrijwilligers was ook dit jeugdkamp weer een geslaagd evenement in het 5-jarige bestaan van SV Argo.
 
Foto’s volgen binnenkort.