Wandeltocht 2019

Wandeltocht 2019

30e Kerstwandeltocht Obbicht

De afgelopen 29 edities van de Kerstwandeltocht werden georganiseerd door RKVV Obbicht afd. Wandelen, na de fusie met VV Armada wordt met ingang van de 30e Kerstwandeltocht deze georganiseerd door SV Argo Wandelen. Simpel gezegd: zelfde team, andere naam!

SV Argo Wandelen organiseert op zaterdag 21 en zondag 22 december  2019 haar 30e Kerstwandeltocht. De jaarlijkse wandeltocht is eigenlijk niet meer weg te denken uit Obbicht.

Informatie over de Kerstwandeltocht
De startplaats is de kantine van de RKVV Obbicht aan de Kasteelweg 1, waar ruime parkeerplaats aanwezig is. Gestart kan worden van 8 tot 13 uur (21 km tot 12 uur).

De tocht voert de wandelaars via het kasteelpark van Kasteel Obbicht door het landelijke gebied grenzend aan het Julianakanaal in de richting van Berg aan de Maas. De 7km zal zich hier afscheiden van de andere afstanden en de route vervolgen in de richting van het veerpont over de maas. Dit veerpont wordt veel gebruikt, echter de wandelaars laten deze links liggen om de route te vervolgen richting Nattenhoven. Na het verlaten van Nattenhoven gaat de route over de winterdijk van de maas richting Obbicht. Hier zullen in 2020 nog verdere werkzaamheden plaatsvinden in het kader van het Grensmaasproject, waardoor over een aantal jaren weer een totaal andere aanblik zal kennen. De wandeltocht eindigt in de Kantine van SV Argo.

De 14 & 21 km gaan via de Bergerweg en de Oude baan richting Urmond. De wandeling komt langs een Standaardmolen uit 1803. De standaardmolen is het oudste type graanmolen welke we kennen. Snel na de molen komt de pauzeplaats in zicht (waar de inwendige mens versterkt kan worden). Na de pauzeplaats maakt de 21km een lokale lus die onder andere door het Steinerbos zal voeren.

Na het vertrek op de pauzeplaats gaat de route van de 14 & 21 km over de brug naar Oud-Urmond. In de oude kern van Urmond zijn verschillende oude gebouwen te vinden waaronder diverse oude woonhuizen en een tweetal kerken (Rooms-Katholiek en Protestants). Na het verlaten van Oud-Urmond wordt de route verder gezet via een nog nooit eerder gelopen deel van de route, vlak langs de Maas met uitzicht op het veerpont (enkel bij extreem hoog water kan en mag dit deel niet gebruikt worden). Hierna loopt de route richting Berg aan de Maas. Hier zullen de 3 afstanden zich weer samenvoegen en de wandelaars gezamenlijk richting het eindpunt brengen.

Ook bij het eindpunt kan de inwendige mens weer versterkt worden en kunnen de wandelaars nog even napraten over de wandeling.

Alle afstanden worden afgestempeld met de I.V.V.stempel. De wandeling gaat onder alle weersomstandigheden door.

Wij hopen u allen te mogen begroeten op onze 30e wandeltocht. Onze vrijwilligers zullen voor u klaarstaan.

Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen deze per e-mail (mjhramaekers@hotmail.com) of telefoon gesteld worden: 06-46843200 (20:00-21:00u) en in het weekend tussen 10:00 en 16:00 uu. Meer informatie is ook te vinden op www.svargo.nl onder het kopje wandelen.

Tot ziens op zaterdag 21 of zondag 22 december in Obbicht.

Contact

Centraal aanspreekpunt alle wandelgerelateerde zaken:

Mark Ramaekers: mjhramaekers@hotmail.com of 06-46843200 (op werkdagen tussen 20.00 en 21.00 uur en in het weekend tussen 10:00 en 16:00 uur).