woensdag 23 december 2020

Kerstoverpeinzingen van de voorzitter

Beste Argonauten en alle anderen die S.V. Argo een warm hart toedragen, 

Met de kerstdagen voor de deur gaan wij richting een nieuw jaar 2021. In een normale situatie niet iets om lang bij stil te blijven staan, maar…. 

Wij zullen het jaar 2020 nog lang in ons geheugen houden, immers een jaar dat de wereld volledig op zijn kop heeft gezet. Wat begon als een normaal jaar werd medio maart door Covid-19, of de Corona pandemie zoals in de volksmond genoemd, compleet anders. 

Nederland komt in een (gedeeltelijke) lockdown en het leven wordt stilgelegd. Ook voor het voetbal stopt de wereld abrupt, competities worden niet meer uitgespeeld, sterker nog, de gespeelde wedstrijden komen te vervallen. 

Naar het zich liet aanzien wordt de situatie in de zomer beter en worden de teugels door de overheid en alle andere instanties die daar een stem in hebben losgelaten. Het lijkt erop dat de maatregelen effect hebben gehad en voor S.V. Argo kunnen de trainingen vanaf 1 augustus 2020 zoals gewoonlijk weer worden gestart. En ja, het lijkt op normaal. De oefenwedstrijden worden gespeeld, de bekercompetities worden gestart en uitgespeeld, en zelfs de competitie begint gewoon. 

Maar dan slaat het noodlot weer toe. Het aantal besmettingen neemt toe en dat heeft zijn weerslag op de ziekenhuisopnamen en de bezetting van de IC’s. De competitie wordt nog niet direct stilgelegd, maar de kantine wordt gesloten en bij wedstrijden mogen geen supporters meer aanwezig zijn. Kortom bijna terug bij af.

En helemaal bij terug bij af zijn wij na de vierde competitie speelronde. De overheid kondigt opnieuw maatregelen af waarbij spelen in competitieverband verboden is voor de amateurs, trainen mag nog voor de jeugd, maar voor de senioren alleen in groepjes van 4. 

En toch ondanks alles, blijft de jeugd trainen en trainen ook de senioren zich houdend aan de voorwaarden gewoon door. Petje af voor allen die hier energie zijn blijven insteken maar ook aan de spelers/sters die onder de moeilijke omstandigheden zijn blijven doortrainen. 

Ook het laatste stukje trainen is de senioren afgenomen door de onlangs ingestelde lockdown. 

Gelukkig heeft het Europees Medicijn Agentschap deze week in alle geval al 2 vaccins goedgekeurd, dus er komt licht in de tunnel. Laten wij hopen dat Nederland snel zijn zaken op orde heeft zodat de inentingen adequaat en snel kunnen worden opgestart. Daarnaast blijft het natuurlijk belangrijk dat de basisregels door iedereen nageleefd worden.

Misschien dat wij dan als S.V. Argo toch nog in het eerste half jaar van 2021 aan voetballen toekomen, met een gezellige kantine die weer open is en met supporters langs de velden. 

Mede namens het bestuur van S.V. Argo wens ik allen ondanks de gegeven situatie fijne feestdagen en zeker een gezond 2021 toe.

Hopelijk tot snel weer op onze vertrouwde S.V. Argo locaties. 

Harrie Bruisten
Voorzitter S.V. Argo