donderdag 16 juni 2022

Voetbal Ontwikkelings Plan SV Argo

Met de fusie van RKVV Obbicht en VV Armada tot SV Argo is ook de samenwerkende jeugdafdeling formeel één afdeling geworden. Op papier werkten deze als sinds 2011 samen.

Na de totstandkoming van SV Argo is de jeugdcommissie aan de slag gegaan met de professionalisering van het jeugdkader en de organisatiestructuur. Medio 2021 zij wij hiervoor op zoek gegaan naar een externe partner die ons ondersteunt in deze professionaliseringsslag. Na enkele constructieve gesprekken hebben wij uiteindelijk gekozen voor Dutch Academy Of Sports (DAOS), geleid door Chris Smeets.

Op basis van een door DAOS ontwikkelt Voetbal Ontwikkelings Plan bestaande uit 4-fasen zijn wij in mei jongstleden eindelijk (uitgesteld vanwege corona) officieel gestart met fase 0. Dit betrof een behoeftepeiling onder het volledige jeugdkader waarbij aan de hand van 4 hoofdthema’s behoeften in kaart zijn gebracht.

De opkomst op beide avonden in mei was groot. Ook de oogst van beide avonden was uitstekend en is een goede basis voor het starten van de volgende fase. Deze fase start in september 2022 als de nieuwe competitie ook weer aan de gang is. Tussentijds zal de jeugdcommissie al aan de slag gaan met het plukken van zogenaamd laaghangend fruit. Daar worden de komende periode diverse jeugdleiders voor benaderd.

 

De jeugdcommissie dankt allen die tot nu toe hebben bijgedragen aan het resultaat en is trots op haar jeugdleiders voor hun betrokkenheid en opbrengst van de behoeftepeiling.

 

Groet,

 

De jeugdcommissie

Ralf, Piet, Nancy, Mark, Roger, Jeroen en Mike