Wandeltocht 2013

Wandeltocht 2013

Terugblik 24e Kerstwandeltocht

Terugblik 24e Kerstwandeltocht

Door HIER te klikken kunt u een aantal fotoverslagen die zijn gemaakt door bezoekers aan de wandeltocht bekijken!

Na vele voorbereidingen was het op zaterdag 20 December dan weer zover. De 24e Kerstwandeltocht kon beginnen. De weergoden leken ons gunstig gezind, terwijl de weersvoorspellingssites veelal pessimistisch waren bleef het tot zondagmiddag 17.00u vrijwel droog (daarna ging de hemel open en kwam het water er met bakken tegelijk uit).

Vanwege ziekte en blessures was het team route controleurs danig ingekrimpt, echter niet minder actief. Alle andere vrijwilligersposten waren weer op volle sterkte vertegenwoordigd, iets waar we als organisatie van de Kerstwandeling erg trots op zijn! Vrijwilligers: ook dit jaar wederom bedankt voor jullie onvoorwaardelijke steun, zonder jullie geen Kerstwandeling.

Omstreeks 6:15u werd reeds de eerste fanatieke wandelaar gespot in het Obbichtse, welke met een zaklamp "op zoek" ging naar de eerste kilometers van de dag. Velen zouden hem nog volgen, naar later bleek. De zaterdag wordt altijd gezien als opwarmertje voor de Zondag en de 258 wandelaars die we op deze dag mochten begroeten gaven ons dan ook hoop op een drukke zondag.

De gezelligheid en het enthousiasme van het team vrijwilligers zorgde ervoor dat het met name op de pauzeplaats maar ook in de kantine een gezellige drukte was en bleef. Vele wandelaars gaven complimenten over de gastvrijheid van het team vrijwilligers die de mensen van een natje en droogje deden voorzien! Na afsluiting van de zaterdag nog een korte evaluatie en de afspraken voor de zondag vastgelegd.

Jawel een drukke zondag zou het worden. Vonden we allemaal 6.15u al vroeg, de zondag overtrof alles: 5.10u. Het commentaar van de bewuste wandelaar: "ik moet om 10.00u werken, maar de wandeltocht in Obbicht wil ik niet missen, dat is een traditie, dan maar vroeger opstaan......"

Om 9.00u waren er al ongeveer 200 mensen onderweg op de diverse routes, wat in theorie zou kunnen leiden tot ongeveer 600 deelnemers op de zondag. Niets bleek minder waar. Op zondag mochten we nog 678 wandelaars begroeten in Obbicht. Op inventieve wijze werden er door de wandelaars parkeerplekken gevonden waardoor een groot deel van Obbicht volgeparkeerd met auto's van diverse pluimage (naast een grote groep Nederlandse deelnemers mochten we ook vele Belgische en Duitse wandelaars begroeten!).

Vele mensen wisten de weg naar Obbicht te vinden om te genieten van een aantal wonderschone plekken in de gemeente Sittard-Geleen.

Ook hier weer vele complimenten richting organisatie over de route en de gastvrijheid op zowel de pauzeplaats als in de kantine in Obbicht. Helaas bleef de zondag niet geheel ongevals vrij. Een deelneemster uit Montfort hield aan een val boven op de brug een scheurtje in haar pink over (gips met de kerstdagen dus), een kordaat EHBO optreden en het dringende advies om niet meer verder te lopen werd dan ook opgevolgd.. Beterschap gewenst namens de gehele organisatie.

Aan het einde van de dag werd er reeds begonnen met het afhalen van de route, echter in alle enthousiasme, werden er net iets te veel pijlen afgepakt. De bewuste 2 dames die nog op de route zaten raakten dan ook bijna het spoor bijster, maar dankzij 2 oplettende wandelaars werden de dames heelhuids naar de kantine in Obbicht teruggebracht. Na uitgebreide excuses en het genot van een "pintje" en een stevige kop soep, was voor de dames de kous af. Voor ons als organisatie echter een heel belangrijk leermoment! Dit zal niet meer gebeuren.

Al met al mogen we als organisatie uitermate tevreden zijn over een zo hoog aantal deelnemers over het hele weekend gezien, met 938 deelnemers was dit het hoogste deelnemersaantal van de afgelopen 5 jaar. Naast alle goede zaken zijn we ook weer een paar verbeterpunten tegengekomen die we, zoals gebruikelijk, voor volgend jaar ter hand zullen nemen. De voorbereidingen voor volgend jaar, onze 25e Kerstwandeltocht, zijn dan ook reeds begonnen!

Rest ons nog een bedankje aan onze sponsoren: Notermans wandelsport, Doctor Philipslaan 25b in Roermond en Crijns Boerderijwinkel, Bergerweg 108 te Graetheide/Geleen alsmede een woord van dank aan radio Peel en Maas, alwaar we op vrijdag 12 December Live promotie voor onze wandeling mochten doen.

Uiteraard nogmaals bedankt aan alle wandelaars en met name ook de vrijwilligers die het weekend hebben geholpen. Zonder jullie inzet zou deze wandeltocht niet kunnen bestaan!

Allemaal prettige jaarwisseling gewenst en een bijzonder gezond en gelukkig 2014.

Tot volgend jaar op onze Jubileumwandeling! De 25e Kerstwandeltocht op 20 & 21 December 2014

Ook dit jaar kwamen de wandelaars weer uit verschillende windstreken, onderstaand de plaatsnamenlijst van de deelnemers (voor zover bekend):

Aken(D), Alkmaar, America, Asten, Baarlo, Baexem, Banholt, Beek, Beerse(B), Beesel, Belfeld, Bergisch Gladbach(D), Beverse(B), Bilzen(B), Bingelrade, Blegny(B), Bocholtz, Bonn(D), Born, Breda, Bree(B), Brunssum, Buchten, Budel Schoot, Bunde, Cadier en Keer, Deurne(B), Diepenbeek(B), Diest(B), Dilsen-Stokkem(B), Doenrade, Echt, Egchel, Eindhoven, Einighausen, Elen(B), Ell, Elsloo, Eygelshoven, Frechen(D), Gangelt(D), Geldrop, Geleen, Genk(B), Gorinchem, Grevenbicht, Gulpen, Hamont-Achel(B), Hasselt(B), Hechtel-Eksel(B), Heel, Heerlen, Heers(B), Hees(B), Heinsberg(D), Helden, Helmond, Heppen(B), Herselt(B), Herstal(B), Herten, Heusden-Zolder(B), Heythuysen, Hoensbroek, Holtum, Hoofddorp, Horn, Horst, Hunsel, Ittervoort, Jesseren(B), Jupille(B), Kagevinne(B), Kaulille(B), Kelpen-Oler, Kerkrade, Kessel, Kessenich(B), Kinrooi(B), Koningsbosch, Koningshooikt(B), Krefeld(D), Lanaken(B), Landgraaf, Lommel(B), Luik(B), Maasbracht, Maaseik(B), Maasmechelen(B), Maastricht, Maria Hoop, Mechelen, Meerlo, Meers, Meerssen, Meeuwen(B), Melick, Mierlo, Molenbeersel(B), Mongengladbach(D), Montfort, Moorveld, Mortier(B), Munstergeleen, Neeritter, Neerpelt(B), Neeroeteren(B), Nederweert, Nederweert-Eind, Neuss(D), Niel bij As(B), Nieuwstadt, Nuth, Obbicht, Offenbeek, Oirsbeek, Opglabbeek(B), Opoeteren(B), Ospel, Overpelt(B), Papenhoven, Peer(B), Panningen, Pey, Posterholt, Puth, Reuver, Riemst(B), Roermond, Roggel, Roosteren, Rotem(B), Saeffelen(D), Saive(B), Schaarsbergen, Schimmert, Schinnen, Schin op Geul, Schinveld, Schipperskerk, Schoonbeek(B), Schwalmtal(D), Selfkant-Hongen(D), Sevenum, Simpelveld, Sint Geertruid, Sint Joost, Sint Odilienberg, Sint Truiden(B), Sittard, Struchter Boys Schin op Geul, Someren, Son & Breugel, Spaubeek, Stein, Stevensweert, Stramproy, Susteren, Swalmen, Sweikhuizen, Teuven(B), Thorn, Tielt Winge(B), Tongeren(B), Tuddern(D), Tungelroy, Turnhout(B), Ubachsberg, Ulestraten, Urmond, Valkenburg, Valkenswaard, Veldhoven, Veldwezelt(B), Venlo, Venray, Vijlen, Vilt, Vise(B), Vlodrop, Voerendaal, Weert, Welkenraedt(B), Wijlre, Wijnandsrade, Wuppertal(D), Zaltbommel, Zonhoven(B)

De volgende wandelverenigingen hadden 1 of meerdere wandelaars die deelnamen aan de 24e Kerstwandeling (voor zover bekend):

Anjertrippers Hechtel, Amby Maastricht, Amis Marcheurs Ivoz, Aubel, AV Weert, Beekakkers Beerse, Bruyeres en Marche, Caesar Beek, C.M.S. Saive, Crescendo Schinnen, De Bosdravers Eksel, De Boskabouters Opglabbeek As, De Grashoppers Keiberg, De Grensstappers Weert, De Grenslopers Luyksgestel, De Grenslopers Schinveld, De Grevenbroekers Hamont-Achel, De Heikabouters As, De Heikneuters Genk, De Heikrekels Maasmechelen, De Rakkers Hasselt, De Schoverik Diepenbeek, De Sparrentrippers Lanaken, De Veldlopers Gulpen, DJK Ochtendung, Demerstappers Bilzen, DLS Eindhoven, Donderslagtrippers Meeuwen-Gruitrode, Echt Echt, Ettelbruck Luxemburg, Eurek@, Frisch Auf Krefeld-Huls, Gruitrode Gruitrode, Jo-Ne Vijlen, La Godasse Oupeye Herstal, Les Pedestrians CI Berwinne, Milieu 2000 Lommel, Mol Mol, MORTIER C'EST L'PIED, Mortier, Natuurvrienden Merselo, NOAD Bocholtz, OLAT Weert, Pomona Trotters Welkenraedt, Postwandelclub Dilsen, RC Zuid Veluwe, Rocourt, Roerdal '87 Sint Odilienberg, Stichting Kennedymars Sittard, Rust Roest Maaseik, SNJB Breda, Sport Plus Kinrooi, Te Voot Geulle-Moorveld, Tongerse Wandelvrienden Tongeren, Torenvrienden Oostham, Vilt Vilt, Vitales Hoeselt, Wandel Mee Brueghel, Wandelend Paal, Wandelvereniging Voerendaal, Wandergesellen Alt-Hurth, Wanderfreunde Hardt, Wanderfreunde MÄ‚¶nchengladbach, Wanderfreunde Wuppertal, Wandellust Haelen, Winterslag Genk, WS78, 10 W TAC,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zaterdag 21 en Zondag 22 December: 24e Kerstwandeltocht in Obbicht
Op Zaterdag 21 en zondag 22 December organiseert het wandelcomitÄ‚© van RKVV Obbicht haar Kerstwandeling. Voor de 24e keer worden de wandelaars zo kort voor de kerst getrakteerd op een wandeling in het smalste stukje Nederland. Ook dit jaar is het weer gelukt om een drietal mooie wandelroutes samen te stellen. De wandelaars kunnen kiezen uit onze traditionele 7, 14 of 21 km.

De 3 routes zullen de wandelaar door het landschap van de gemeente Sittard-Geleen voeren dat zich kenmerkt door een grote afwisseling van mooie natuurlandschappen afgewisseld met de nodige cultuur.

Na het vertrek wordt meteen kennisgemaakt met de Kingbeek en na een slinger door Obbicht wordt de oude Kerktoren van Obbicht gepasseerd. Na het verlaten van Obbicht via de brug over het kanaal wordt Graetheide bezocht. De korte route splitst zich hier van de 14 en 21 km.

De route van de 2 lange afstanden vervolgt de weg via Born langs kasteel Grasbroek richting Guttecoven, waar tevens de rustplaats is. Hier zijn tegen aantrekkelijke prijzen diverse versnapering te verkrijgen. De 21km vervolgt de route middels een lus door het Limbrichterbos waarna Kasteel Limbricht, het Salviuskerkje en de Salviuskerk in Limbricht gepasseerd worden. Deze lus is geheel vernieuwd ten opzichte van vorige edities

Na de rustplaats zullen de 14 en 21km zich door het landelijke landschap richting de ijskelder begeven waar ook de 7km aansluit voor het laatste deel van de wandeling. Na het passeren van het Julianakanaal wordt begonnen aan de laatste loodjes van de wandeling waar de wandelaars nog een stuk door het Kingbeekdal zullen lopen en tevens de kasteeltuinen van kasteel Obbicht zullen bezoeken. In de kantine op het voetbalveld worden de wandelaars ontvangen door het enthousiaste team van vrijwilligers die iedereen, tegen aantrekkelijke prijzen, graag van een natje of droogje zullen voorzien.

De routes bevinden zich zoveel mogelijk op rustige wegen en paden en zijn voorzien van een duidelijke bewegwijzering. De routes zijn duidelijk aangegeven door het gebruik van lint en pijlen.

Afstanden: Starttijden:
7 km 08:00u- 14:00u
14 & 21 km 08:00u- 13:00u
Startlocatie: Kantine RKVV Obbicht, Sportpark de Baendj, Kasteelweg 1, 6125 RG Obbicht
Rijroute: komende vanaf de A2 (afslag Born) rijden in de richting van Born en daarna de weg richting Obbicht volgen. In Obbicht de borden volgen richting het startlokaal (u dient Obbicht helemaal door te rijden voordat u bij het voetbalveld komt).

Verdere inlichtingen: www.rkvvobbicht.nl in het menu klikken op wandelen, mjhramaekers@home.nl of 046-4515479 (na 18.00u)

We hopen u allen op zaterdag 21 of zondag 22 december te mogen begroeten in Obbicht

Wandelcomite RKVV Obbicht

Contact

Centraal aanspreekpunt alle wandelgerelateerde zaken:

Mark Ramaekers: mjhramaekers@hotmail.com of 06-46843200 (op werkdagen tussen 20.00 en 21.00 uur en in het weekend tussen 10:00 en 16:00 uur).