Wandeltocht 2015

Wandeltocht 2015

26e Kerstwandeltocht Obbicht

V.V.OBBICHT AFD.WANDELEN organiseert Zaterdag 19 en Zondag 20 December 2015 haar traditionele Kerstwandeltocht.

Het startpunt is de kantine van RKVV Obbicht, Kasteelweg 1. Komende vanaf Born is in Obbicht de route naar hert startlokaal duidelijk aangegeven.
Gestart kan worden van 08.00 uur tot 13.00 uur (21 km tot 12.00 uur).

Alle afstanden worden afgestempeld met de I.V.V.stempel.
De wandeling gaat onder alle weersomstandigheden door.
Het parcours is grotendeels vlak en is ook geschikt voor Nordic Walking. Op of in de nabijheid van de route bevinden zich ook een aantal geocaches, welke soms het nodige zoekwerk met zich meebrengen.

Het eerste stuk van de wandeling gaat via het voetbalveld in de richting van de Kingbeek. Deze zullen we het eerste deel van de wandeling regelmatig in al zijn schoonheid kunnen bewonderen.

Bij de Jodenberg (een oude Joodse begraafplaats) in Grevenbicht aangekomen splitsen de 14 & 21KM zich van de 7KM. De 2 lange afstanden vervolgen hun route richting de oude Berghaven van Schipperskerk. In vroeger tijden veel gebruikt, op dit moment omgeven van rust met een grote variëteit aan woonboten. Kort na de berghaven is de rustplaats van zowel de 14 als de 21 KM.

Na de rustplaats vervolgt de 21 KM zich in de richting van indrukwekkende graafwerkzaamheden. Hier wordt een nieuwe kleine binnenhaven gebouwd welke de komende 10 jaar gebruikt zal gaan worden voor de grindwinning van het grensmaasproject. Vanaf de kanaaldijk is er een goed zicht op dit immense project. De lus van de 21KM zal via Illikhoven en de ruitersdijk zich door een landschap begeven, welke de komende 10 jaar volledig zal veranderen als gevolg van het grensmaasproject. De 1e voorbereidende werkzaamheden zijn reeds duidelijk zichtbaar.

De 21KM komt weer terug op de 1e rustplaats en dit leent zich dan ook perfect voor mensen koppels/groepen waar enkelen de 21KM willen lopen en de rest onder het genot van een kop koffie en vlaai wacht tot de lus gerond is!

Na de rust gaat de 14 en 21 km richting Papenhoven op de Coul. De wandeling gaat verder over de dijk langs de Maas genoemd Koeweide.

Hier wordt de winterdijk van de maas opgezocht, me uitzicht op de winterbedding welke ook de komende 10 jaar een geweldige metamorfose zullen ondergaan. Vanaf het voetveer in Grevenbicht zullen we door de uiterwaarden van de maas lopen en zal ook de 7 KM weer aansluiten.

Aangekomen bij de “Elba” lopen wij langs de boorden van de Maas door een schitterend natuurgebied van de “Grensmaas” en de “Elba” waar Koningspaarden en Schotse Hooglanders grazen.

Het zal voor de laatste keer zijn dat onze Kerstwandeling de route in deze hoedanigheid kan gebruiken omdat het grensmaasproject diverse delen van de route dermate verlaagd, dat gebruik in de winter in de toekomst niet te garanderen valt. Het bied echter ook nieuwe mogelijkheden met een enorm veranderend landschap welke de komende jaren 3 jaarlijks gevolgd kan worden tijdens onze kerstwandeling.

Na de schietboom van de schutterij wandelen wij langs een monument welk is opgericht ter nagedachtenis van de oversteek door de Maas van Willem van Oranje. Dit monument is in 1999 onthuld door Prins (nu Koning) Willem Alexander.

De wandeltocht eindigt in de kantine van RKVV Obbicht, waar de inwendige mens versterkt kan worden waarna eenieder voldaan huiswaarts kan keren.

U kom toch ook wandelen op zaterdag 19 of zondag 20 december in Obbicht?

Voor meer inlichtingen: tel.046-4589154 (tussen 19-20u) of per mail via mjhramaekers@home.nl

Contact

Centraal aanspreekpunt alle wandelgerelateerde zaken:

Mark Ramaekers: mjhramaekers@hotmail.com of 06-46843200 (op werkdagen tussen 20.00 en 21.00 uur en in het weekend tussen 10:00 en 16:00 uur).