Wandeltocht 2016

Wandeltocht 2016

Na vele voorbereidingen, vergaderingen, flyers leggen, pijlen en lint ophangen was het zaterdag 17 December eindelijk zover. Op het laatste moment werd de route vlak na de rustplaats nog aangepast, er bleek een stuk route onder water te staan na eerdere regenval in de week voorafgaan aan de wandeling. Saillant detail: het nieuwe stuk vormde 1 van de mooiste delen van de wandeling met 2 echte beekoversteken op "ouderwetse" wijze.

Eindelijk was het zover 27e Kerstwandeling kon van start gaan. De hele crew van vrijwilligers was er klaar voor, dus laat de wandelaars maar komen.

De zaterdag is altijd een opwarmdag, echter de dag startte fris. Autoruiten moesten ijsvrij worden gemaakt en er hing een dunne mistlaag over de velden. Kortom: prima wandelweer. Hoe anders zou dit in de middag zijn, op het moment dat de 205 deelnemers over de wegen en paden onderweg waren kwam er bewolking opzetten en later in de middag kwam er zelfs wat motregen naar beneden. Gelukkig kwam de echte regen pas Zondagavond. De koffie/thee of Soep smaakten daardoor voor velen nog beter.

Na een verdiende nachtrust voor de vele vrijwilligers brak al vroeg dag 2 van het wandelweekend aan. Omstreeks 7:20u stonden de eerste wandelaars reeds te kloppen op de deur en konden we al vroeg aan de slag. De controleurs op pad (dankzij hun goede werk werden verdwenen pijlen en zelfs omgehangen linten gecorrigeerd voordat de eerste wandelaars voorbij kwamen) en: actie!

De Zondag zou in vele opzichten een bijzondere worden. Iedereen was om meerdere redenen enigszins nerveus:
- de algemene trend is dat in 2016 in Limburg het aantal deelnemers aan wandeltochten stagneert/terugloopt
- op de pauzeplaats moesten 2 inhaalwedstrijden gespeeld worden, met ook andere bezoekers dan wandelaars tot gevolg
- deze pauzeplaats is waarschijnlijk voor het laatst in gebruik omdat de voetbalvereniging verhuist naar Limbricht
- in Obbicht moesten er nog 25 minuten gespeeld worden van een eerder gestaakte wedstrijd (blessure arbiter)

Gelukkig kwam (bijna) alles op zijn pootjes terecht, op een enkele opmerking na over de capaciteit van de rustplaats na. Gelukkig had 99,5% van alle deelnemers begrip voor deze situatie (welke we 6 dagen voor de tocht niet meer konden veranderen).

Na 2 dagen inschrijvingen bleef de teller voor het weekend steken op 792 deelnemers (wat betekend dat op zondag 587 mensen de weg naar Obbicht wisten te vinden). We kunnen weer kort tevreden terugblikken op deze 27e editie van de Kerstwandeltocht en na 2 weken vrijaf gaan begin 2017 de voorbereidingen voor de 28e Kerstwandeling al weer van start (er moeten wat "bruggen" gebouwd worden om de route naar Urmond/Stein dit jaar mogelijk te maken).

Als organisatie willen we alle vrijwilligers en wandelaars hartelijk bedanken. Zonder jullie geen Kerstwandeling in Obbicht. We hopen dat we nog vele jaren op jullie steun en deelname kunnen rekenen!

Als organisatie willen we een 2-tal reacties welke we mochten ontvangen per mail niemand onthouden:

- Dhr. Deurenberg: Werkelijk: chapeau.
In alle opzichten een knap stukje uitzetwerk. Er werd onderweg niets aan ’t toeval overgelaten en vooral die ingenieuze kronkelingen door de verschillende bospercelen was uniek en praktisch onnavolgbaar!
- Dhr. van Santen: Compliment voor de organisatie en de kwaliteit van de uitgepijlde 7 km route

Uiteraard zijn alle complimenten maar ook verbeterpunten altijd welke per e-mail (mjhramaekers@home.nl) of persoonlijk (waar mogelijk). 

Bedankt!!!!! Een voorspoedig 2017 en tot 23 of 24 December 2017 in Obbicht

 

De Deelnemers kwamen weer uit alle windstreken:
Alkmaar, Alphen aan den Rijn, Amstenrade, Antwerpen(B), Aubel(B), Baexem, Balen(B), Banholt, Beek, Beerse(B), Beesel, Belfeld, Bergisch Gladbach(D), Berg aan de Maas, Berg en Terblijt, Beringe, Beringen(B), Bilzen(B), Bingelrade, Blegny(B), Bonn(D), Born, Bree(B), Brunssum, Buchten, Budel, Buggenum, Bunde, Bunnik, Deurne-Diest(B), Diest(B), Diepenbeek(B), Dieteren, Dilsen-Stokkem(B), Drunen, Duisburg(D), Echt, Eckelrade, Eijs, Eijsden, Einighausen, Ell, Elsloo, Frechen(D), Geel(B), Geldrop, Geleen, Genk(B), Geulle, Gilze, Goirle, Grevenbicht, Hasselt(B), Heel, Heerlen, Hees(B), Heijen, Heinsberg(D), Helden, Helmond, Heppen(B), Herkenbosch, Herve(B), Heusy(B), Hoensbroek, Holtum, Horn, Houthalen(B), Ittervoort, Kerkrade, Kessel, Kinrooi(B), Knegsel, Koblenz(D), Koningsbosch, Koningshooikt(B), Kortessem(B), Kronenberg, Lanaken(B), Landgraaf, Landsmeer, Lummen(B), Maasbracht, Maaseik(B), Maasmechelen(B), Maastricht, Margraten, Maria Hoop, Meers, Meerssen, Meijel, Melderslo, Melick, Mierlo, Molenbeek-Bekkevoort(B), Montfort, Mortier(B), Munstergeleen, Nederweert, Neerbeek, Neeritter, Neeroeteren(B), Neerpelt(B), Niel bij As(B), Nieuwstadt, Nijmegen, Nunhem, Nuth, Obbicht, Olen(B), Opoeteren(B), Oppuurs(B), Ospel, Oud Roosteren, Oupeye(B), Paal(B), Panningen, Peer(B), Posterholt, Puth, Ramsel(B), Reijmerstok, Rekem(B), Remscheid(D), Retie(B), Reuver, Roermond, Roeselare(B), Roggel, Roosteren, Saive(B), Sart-es-Spa(B), Schimmert, Schinnen, Schin op Geul, Schinveld, Schoonhoven, Sevenum, Sibbe, Sint Joost, Sittard, Spaubeek, Stein, Stokkem(B), Stramproy, Suesterseel(D), Susteren, Swalmen, Sweikhuizen, Tessenderlo(B), Thorn, Tielt Winge(B), Tongeren(B), Turnhout(B), Urmond, Valkenswaard, Veldhoven, Veldwezelt(B), Vlodrop, Voeren(B), Voerendaal, Vijlen, Vise(B), Waalwijk, Warsage(B), Wassenberg(D), Wateringen, Weert, Welkenraedt(B), Wellen(B), Wijnandsrade, Wijlre, Wuppertal(D), Zaltbommel,

 

 

 

Op Zaterdag 17 en zondag 18 December organiseert het wandelcomité van RKVV Obbicht haar Kerstwandeling. Voor de 27e keer worden de wandelaars zo kort voor de kerst getrakteerd op een wandeling in het smalste stukje Nederland. Ook dit jaar is het weer gelukt om een drietal mooie wandelroutes samen te stellen. De wandelaars kunnen kiezen uit onze traditionele 7, 14 of 21 km.

De 3 routes zullen de wandelaar door het landschap van de gemeente Sittard-Geleen voeren dat zich kenmerkt door een grote afwisseling van mooie natuurlandschappen afgewisseld met de nodige cultuur.

Na het vertrek wordt meteen kennisgemaakt met de Kingbeek en het kasteelpark van kasteel Obbicht. Hier wordt meteen een nieuw stuk route gelopen en na het verlaten van Obbicht via de brug over het kanaal wordt Graetheide bezocht. De korte route splitst zich hier van de 14 en 21 km.

De lange routes begeven zich richting Guttecoven alwaar, na een locale slinger door de velden, de rustplaats voor de allerlaatste keer bij voetbalvereniging G.V.C.G. Guttecoven zal zijn ivm verhuizing naar sportvelden in Limbricht. Hier zijn tegen aantrekkelijke prijzen diverse versnapering te verkrijgen en staan onze behulpzame vrijwilligers voor u klaar.

De 21km vervolgt de route middels een lus door het Limbrichterbos, deze lus is ten opzicht van de vorige editie deels vernieuwd waarbij stukken zullen worden belopen welke nog nooit in de Obbichtse tocht hebben gezeten. De lus keert weer terug op de rustplaats, waarna deze aansluit op de 14km.

Na de rustplaats zullen de 14 en 21km zich door het bosrijke landschap richting Born begeven, waarna het via de Graetheide richting Obbicht zal gaan. Ook hier zit een nog een nieuw stuk in de route ten opzichte van voorgaande edities. Na een korte lus langs de oude Kerktoren van Obbicht en een blijvende herinnering aan vroegere tijden komt de eindstreep in zicht.  In de kantine op het voetbalveld worden de wandelaars ontvangen door het team van vrijwilligers die iedereen, tegen aantrekkelijke prijzen, graag van een natje of droogje zullen voorzien.

De routes bevinden zich zoveel mogelijk op rustige wegen en paden en zijn voorzien van een duidelijke bewegwijzering. De routes zijn duidelijk aangegeven door het gebruik van lint en pijlen.

Afstanden: Starttijden:
7km & 14km 08:00u - 13:00u
21 km          08:00u - 12:00u
Startlocatie: Kantine RKVV Obbicht, Sportpark de Baendj, Kasteelweg 1, 6125 RG Obbicht
Rijroute: komende vanaf de A2 (afslag Born) rijden in de richting van Born en daarna de weg richting Obbicht volgen. In Obbicht de borden volgen richting het startlokaal (u dient Obbicht helemaal door te rijden voordat u bij het voetbalveld komt).

Verdere inlichtingen: www.rkvvobbicht.nl in het menu klikken op wandelen, mjhramaekers@home.nl of 046-4515479 (tusen 19.00u en 21:00u)

We hopen u allen op zaterdag 17 of zondag 18 december te mogen begroeten in Obbicht

Wandelcomite RKVV Obbicht

 

 

Contact

Centraal aanspreekpunt alle wandelgerelateerde zaken:

Mark Ramaekers: mjhramaekers@hotmail.com of 06-46843200 (op werkdagen tussen 20.00 en 21.00 uur en in het weekend tussen 10:00 en 16:00 uur).