Wandeltocht 2019

Wandeltocht 2019

Zaterdag 21 December 2019 6:00u. Het is zover, de 30e Kerstwandeltocht staat voor de deur. Na vele uren voorbereiding en het uitzetten van de routes op donderdag en vrijdag kan er weer gelopen worden in Obbicht. Helaas is het weer de afgelopen week erg regenachtig geweest en liggen de routes er erg modderig bij.

Gelukkig is voor de zaterdag redelijk goed weer voorspeld, maar voor de zondag helaas veel regen (en dat kwam ook uit, zeker in de middag).

Rond 7:oou meldden de eerste (vaste) wandelaars zich. Klaar om in het donker met een zaklamp te gaan lopen. Nadat de 1e lopers onderweg gingen werden de laatste kleine zaken in orde gemaakt en werd de controleplaats ook bemand. Dit jaar Gemeenschapshuis Pater Kolbe in Urmond.

Er zouden op de zaterdag 375 wandelaars starten, wat voor een zaterdag een hoog aantal is, maar er van uitgaande dat een aanta lopers op zaterdag is gekomen ivm de voorspelde vele regen op de zondag, is dat een mooi aantal.

Vele mensen gaven complimenten over de route, waarbij een kanttekening over de vele modder (ook op het beginstuk van de 7km) wel gemaakt mag worden. Hier zal voor de tocht van 2020 wel goed naar gekeken worden (om in ieder geval de 7km lopers enigszins tegemoet te komen).

Tevreden terugkijkend op een 1e dag, maar wel zorgen voor de 2e dag. Hoeveel mensen zouden er komen vanwege de slechte weersvoorspellingen??

De zondag brak aan en inderdaad, regen....., er werden voorzichtige schattingen gemaakt: 200? 250?.....minder wandelaars?

Gelukkig wisten ook op zondag vele wandelaars de weg naar Obbicht te vinden, meer zelfs dan de zaterdag. Uiteindelijk kwam het dagtotaal van zondag op 434 starters en dat betekende voor het gehele weekend 809 wandelaars. Gezien de vele regen een mooi getal om op terug te kijken.

SV Argo Wandelen kan dan ook terugkijken op een geslaagde 30e kerstwandeltocht en wil alle:

wandelaars, sponsoren en zeer zeker ook de vrijwilligers

harstikke bedanken voor hun deelname, bijdrage en hulp.

Zonder jullie allen is het niet mogelijk een kerstwandeling te organiseren.

Hopenlijk tot ziens op onze tocht in 2020: 19 & 20 December 2020 staan we weer voor u klaar.

Iedereen de beste wensen voor 2020 toegewenst.

Onderstaand de lijst van de plaatsen waar de wandelaars vandaar zijn gekomen dit jaar:

Achel(B), Alkmaar, As(B), Banholt, Belfeld, Bingelrade, Bocholt(B), Bocholtz, Bombaye(B), Borgloon(B), Bonn(D), Born, Beek, Beerse(B), Berg aan de Maas, Berg en Terblijt, Bilzen (Beverst) (B), Blegny(B), Bree(B), Brouwhuis, Brunssum, Budel, Buggenum, Bunde, Cadier en Keer, Cuijk, Dalhem(B), Deuren-Diest(B), Diepenbeek(B), Diest(B), Dilsen-Stokken(B), Doenrade, Echt, Elshout, Elsloo, Etten-Leur, Eygelshoven, Eynatten(B), Geilenkirchen(D), Geldrop, Geleen, Gellik(B), Genk(B), Grashoek, Grevenbicht, Gronsveld, Gulpen, Haelen, Hamont-Achel(B), Heerlen, Hees(B), Heeze, Heinsberg(D), Helmond, Herkenbosch, Herten, Herve(B), Heusen-Zolder(B), Hoensbroek, Hollandsche Rading, Holtum, Horn, Houthalen(B), Hunsel, Hurth(D), Ittervoort, Jalhay(B), Kerkrade, Kessenich(B), Kinrooi(B), Knegsel, Koblenz(D), Koningsbosch, Linne, Limbricht, Limburg(B), Landgraaf, Lanaken(B), Leut-Maasmechelen(B), Maasbracht, Maaseik(B), Maasmechelen(B), Maastricht, Margraten, Mechelen, Meckenheim(D), Meers, Meeuwen-Gruitrode(B), Melderslo, Meldert-Lummen(B), Merkelbeek, Mierlo, Monchengladbach(D), Montfort, Moorveld, Munstergeleen, Naarden, Neerkant, Neerpelt(B), Neeroeteren(B), Nederweert, Niel bij As(B), Nieuwstadt, Nijmegen, Nuth, Obbicht, Oirsbeek, Opglabbeek(B), Opoeteren(B), Oud-Turnhout(B), Oupeye(B), Paal(B), Papenhoven, Pelt(B), Pey, Polch(D), Puth, Remscheidt(D), Roermond, Roosteren, Saive(B), Sarolay(B), Schinveld, Schaffen-Diest(B), Selfkant-Tuddern(D), Schortens(D), Sibbe, Sint Joost, Sittard, Someren, Spaubeek, Stein, Stevensweert, Spijkenisse, Susteren, Swartbroek, Sweikhuizen, Tessenderlo(B), Thorn, Tielrode(B), Tielt-Winge(B), Turnhout(B), Urmond, Valkenburg, Valkenswaard, Venray, Vijlen, Vilt, Vinkeveen, Vliermaal(B), Vlimmeren(B), Voerendaal, Waldfeucht(D), Warsage(B), Weert, Welkenraedt(B), Wellen(B), Wijchmaal-Peer(B), Wijlre, Wuppertal(D), Xhendelesse(B), Zaandam, Zwolle

 

 

 

 

 

30e Kerstwandeltocht Obbicht

De afgelopen 29 edities van de Kerstwandeltocht werden georganiseerd door RKVV Obbicht afd. Wandelen, na de fusie met VV Armada wordt met ingang van de 30e Kerstwandeltocht deze georganiseerd door SV Argo Wandelen. Simpel gezegd: zelfde team, andere naam!

SV Argo Wandelen organiseert op zaterdag 21 en zondag 22 december  2019 haar 30e Kerstwandeltocht. De jaarlijkse wandeltocht is eigenlijk niet meer weg te denken uit Obbicht.

Informatie over de Kerstwandeltocht
De startplaats is de kantine van de RKVV Obbicht aan de Kasteelweg 1, waar ruime parkeerplaats aanwezig is. Gestart kan worden van 8 tot 13 uur (21 km tot 12 uur).

De tocht voert de wandelaars via het kasteelpark van Kasteel Obbicht door het landelijke gebied grenzend aan het Julianakanaal in de richting van Berg aan de Maas. De 7km zal zich hier afscheiden van de andere afstanden en de route vervolgen in de richting van het veerpont over de maas. Dit veerpont wordt veel gebruikt, echter de wandelaars laten deze links liggen om de route te vervolgen richting Nattenhoven. Na het verlaten van Nattenhoven gaat de route over de winterdijk van de maas richting Obbicht. Hier zullen in 2020 nog verdere werkzaamheden plaatsvinden in het kader van het Grensmaasproject, waardoor over een aantal jaren weer een totaal andere aanblik zal kennen. De wandeltocht eindigt in de Kantine van SV Argo.

De 14 & 21 km gaan via de Bergerweg en de Oude baan richting Urmond. De wandeling komt langs een Standaardmolen uit 1803. De standaardmolen is het oudste type graanmolen welke we kennen. Snel na de molen komt de pauzeplaats in zicht (waar de inwendige mens versterkt kan worden). Na de pauzeplaats maakt de 21km een lokale lus die onder andere door het Steinerbos zal voeren.

Na het vertrek op de pauzeplaats gaat de route van de 14 & 21 km over de brug naar Oud-Urmond. In de oude kern van Urmond zijn verschillende oude gebouwen te vinden waaronder diverse oude woonhuizen en een tweetal kerken (Rooms-Katholiek en Protestants). Na het verlaten van Oud-Urmond wordt de route verder gezet via een nog nooit eerder gelopen deel van de route, vlak langs de Maas met uitzicht op het veerpont (enkel bij extreem hoog water kan en mag dit deel niet gebruikt worden). Hierna loopt de route richting Berg aan de Maas. Hier zullen de 3 afstanden zich weer samenvoegen en de wandelaars gezamenlijk richting het eindpunt brengen.

Ook bij het eindpunt kan de inwendige mens weer versterkt worden en kunnen de wandelaars nog even napraten over de wandeling.

Alle afstanden worden afgestempeld met de I.V.V.stempel. De wandeling gaat onder alle weersomstandigheden door.

Wij hopen u allen te mogen begroeten op onze 30e wandeltocht. Onze vrijwilligers zullen voor u klaarstaan.

Mochten er nog vragen zijn, dan kunnen deze per e-mail (mjhramaekers@hotmail.com) of telefoon gesteld worden: 06-46843200 (20:00-21:00u) en in het weekend tussen 10:00 en 16:00 uu. Meer informatie is ook te vinden op www.svargo.nl onder het kopje wandelen.

Tot ziens op zaterdag 21 of zondag 22 december in Obbicht.

Contact

Centraal aanspreekpunt alle wandelgerelateerde zaken:

Mark Ramaekers: mjhramaekers@hotmail.com of 06-46843200 (op werkdagen tussen 20.00 en 21.00 uur en in het weekend tussen 10:00 en 16:00 uur).